Nyhet:

Foto: Colorbox

Foto: Colorbox

Hemstädning klart största ruttjänsten

Publicerad: 28/8, 2018

Rutbranschen växer men hemstädningen tappar marknadsandelar till it-, flytt- och trädgårdshjälp. Det största hemserviceföretaget, Hemfrid, har nu planer på att utöka tjänsterna till trädgårdsarbete och omsorg.

It-service växer mest inom rut-tjänsterna. Enligt den senaste statistiken från Skatteverket som analyserats av hemserviceföretaget Hemfrid, ökade it-tjänsterna med hela 47 procent. Dock från en låg utgångsnivå.

Den mest använda ruttjänsten är hemstädning som enligt statistiken utgör 75 procent av den totala omsättningen i branschen. Den näst största ruttjänsten trädgårdshjälp ligger med sina 11 procent hela 64 procentandelar under hemstädningen. På tredje plats kommer flytthjälp med 8 procent av omsättningen.

Totalt sett nafsar dock de nyare ruttjänsterna dominanten hemstädning i hasorna och har sammanlagt nu norpat åt sig drygt 20 procent av den den totala marknaden.

Rutbranschen går bra och omsatte 5,6 miljarder kronor under perioden januari-juli i år, vilket innebär en tillväxt på 10 procent jämfört med samma period förra året. Hittills i år har 721 500 peroner köpt ruttjänster.

Vid utgången av juli i år hade Skatteverket betalat ut nära 2,9 miljarder kronor i rutavdrag. Det kan jämföras med 2,6 miljarder under samma period i fjol.

De som oftast anlitar hemstädning och annan vardagsservice är pensionärer, främst kvinnor över 70 år, och småbarnsfamiljer.

Källa: https://www.cleannet.se/article/view/616400/hemstadning_klart_storsta_ruttjansten?fbclid=IwAR3X1tVkHRQ_D73fzxna-7WOKxRDe9lfuZgNoXuwnVGtDTvpT7lK2umB8D0#.W4Ut_m_BVfk.facebook

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK